Panterprintje of zebra-patroon? Enschedeërs komen met fashionable mondkapjes


Smask Stoffen mondkapjes

ENSCHEDE - Van een opvallende panterprint, tot een zebra-patroon en een gestippeld exemplaar: duf hoeft een mondkapje beslist niet te zijn. De ‘gasten’ van Sticky Bandits uit Enschede brengen fashionable gezichtsmaskers de markt op, zonder winstoogmerk.

Bekijk het artikel op Tubantia

Waarom een saai en vormloos mondkapje dragen, als je er ook een modestatement kunt maken, vroegen de mannen van het Enschedese marketingbureau zich af. Volgens hen moet een mondkapje naast functioneel ook ‘tof’ zijn. Het maakt immers deel uit van je outfit. 

En dus lanceerden de Twentenaren vorige week Smaks.nl (statement masks), een webshop voor ‘edgy’ mondkapjes. Want functionaliteit en fashion gaan prima hand in hand.

Beetje versslaafd

De medewerkers van online marketingbureau Sticky Bandits speelden al voor de coronacrisis met het idee statement-kleding te ontwerpen. „We werken met acht jonge gasten, die allemaal een beetje verslaafd zijn aan sneakers en mooie kleding. Als er een sneaker release is, ligt het bedrijf voor even stil, haha”, zegt mede-eigenaar Chris Hudepohl aan de telefoon. „Dit was onze kans iets met mode te doen. Dat zagen we wel zitten. Supergaaf!” 

Bijdragen

Webshop Smask is sinds vorige week online, maar de mannen gooien het roer nu al om. „We dachten: wat kunnen we in deze tijd bijdragen aan de maatschappij? Daarom gaan we ons product vanaf vrijdag zonder winstoogmerk verkopen.” Dat betekent dat de kosten per mondkapje (nu 14 euro) flink gaan dalen. 

De wasbare statement-mondkapjes worden niet alleen in Twente ontworpen, maar ook geproduceerd. In een kledingatelier in Oldenzaal wordt elke week en gelimiteerde oplage gemaakt van een nieuwe uitvoering. 

Als er een sneaker release is, ligt het bedrijf voor even stil

Chris Hudepohl, Smaks

Knettertje snel

De oplage van honderd katoenen kapjes met luipaardprint gingen ‘knettertje snel’, vertelt Chris. „Nog voor de release posten we de plannen op social media. Zo kunnen gebruikers meedenken over het ontwerp.”

Het avontuur van de Smask-mannen in ‘modeland’ is nog maar net begonnen. Het blijft niet bij mondkapjes. „We gaan zeker weten verder met modestatements. Het geeft zoveel energie!”